Opsæt en trykklar PDF til dit trykkeri!

Det er uden tvivl en fordel at eje et visitkort trods din jobtype. Med et visitkort kan du nemlig nemt og hurtigt give dine kunder og potentielle kunder dine oplysninger.

Du har sikkert gjort dig en del overvejelser om, hvordan du ønsker, at dit visitkort skal se ud samt hvilke oplysninger der skal være på. Det kan dog være svært at vide, hvordan du opsætter en trykklar PDF til dit trykkeri.

I denne blogpost vil vi blandt andet fortælle om, hvordan du kan lave en trykklar PDF til dit trykkeri, samt give dig nogle råd til hvilke informationer du skal have på dine kort alt efter, hvilken profession du har.

Canva er din vej til et flot trykklart visitkort!

Vi har derfor fundet det perfekte værktøj til dig, som ikke har nogen grafisk baggrund eller lignende, men ønsker en trykklar PDF. Canva er en online platform, som gør det lettere for dig at designe dit visitkort. Hovedparten af Canvas designs er gratis at benytte, men der er dog nogle få elementer, der koster penge. Vores erfaring siger, at du kan nå meget langt med de gratis designs, Canva tilbyder. Ønsker du derimod et Premium design eller lignende koster det normalt mellem $1-3.

Canva gør det muligt for dig at skabe personlige visitkort. De giver nemlig dig muligheden for at indsætte dit eget logo samt bruge din virksomheds farver, fonts og så videre. Det betyder altså, at så snart du har din idé, tager det ikke mange minutter at opsætte dit trykklare visitkort!

Men hvordan virker Canva så?

Det første du skal gøre er at gå ind på www.canva.com. Her har du muligheden for at oprette dig som bruger, eller logge ind via Google eller Facebook.

Når du er logget ind, ser du en side, der ligner denne.

På denne side finder du sektionen kaldet ”Markedsføringsmateriale”, hvor du herefter kan vælge visitkort.

Klik dig nu ind på visitkort modulet.

Når du er inde på selve visitkort modulet kan du vælge imellem utallige gratis designs. Du kan frit redigere i de forskellige designs, så dit visitkort bliver så personligt som muligt.

Det næste du skal gøre, er utrolig vigtigt da det afgøre om din PDF bliver trykklar. Når du skal hente dit visitkort, er det vigtigt, at du vælger ”PDF – Udskrivning”, samt at du krydser feltet ”Skæremærker og tryk ud over kant” af. Når du krydser dette felt af sikrer du, at dine visitkort bliver printet/trykt til kant, og derved ikke får en hvid kant.

Hvilke informationer skal du have på dit visitkort?

Udover visitkortets layout har du sikkert også gjort dig tanker om, hvilke oplysninger du skal have på. Visitkortets informationer afhænger meget af hvem er du, hvilken profession du har, samt hvad du ønsker at opnå.

Er du eksempelvis tandlæge, terapeut eller lignende vil et aftalekort være en rigtig god idé. På denne måde har dit kort to funktioner og sandsynligheden for, at dine kunder vil gemme det, er større.

Er du derimod håndværker skal dit fokus være på, hvad din kunde gerne vil vide om din virksomhed. Det kunne eksempelvis være:

 • Område du dækker
 • Telefonnummer
 • E-mail
 • Betalingsmuligheder
 • Åbningstider

Hvis du eksempelvis er konsulent, behøver du ikke nær så mange informationer som en håndværker. Her skal anbefaler vi blot, at du har de vigtigste kontakt informationer på dit visitkort.

 • Navn
 • By
 • Hjemmeside
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Kernekompetencer
Passer Canvas designs ikke til dig?

Vi mener, at Canva har en bred vifte af forskellige designs, der passer til forskellige behov og stilarter. Men det kan sagtens være, at du ikke har fundet det design, som passer til dine ønsker. Så har du ikke fundet den rette løsning, er du altid velkommen til at tage fat i os. Vi har nogle dygtige grafikere i huset, som gerne vil hjælpe dig.

Kan jeg ikke selv designe mit visitkort i Word?

Jo, du kan godt selv designe dit visitkort i Word. Men det frarådes på det kraftigste! Det er absolut ikke optimalt at sende et almindeligt Word dokument til dit trykkeri. For det første er et Word dokument ikke trykklart, og herudover kan du heller ikke være sikker på, at trykkeriet kan åbne din Word fil korrekt, hvilket kan ende ud i fejl på visitkortet.