Genanvendelse af papir

Den grafiske branche bliver ofte udsat for mange fordomme omkring trykbranchens indflydelse på miljøet. De fleste af fordommene lyder på, at branchen fælder og ødelægger verdens skovområder, og at papir generelt er dårlig for miljøet.

Alle disse fordomme bunder i gamle myter, som der ikke findes nogen klar dokumentation for. Hos OnPrint er vi FSC certificeret, hvilket betyder, at vi anvender papir produceret fra en FSC godkendt skov. Dette kan du læse mere om her.

Der bliver genbrugt papir som aldrig før!

Branchen får ofte skyld for at være dårlig for miljøet i og med papir bliver spildt. Ifølge EPRC (Det Europæiske Papirgenvindingsråd) genbrugte europæerne i 2016 hele 72,5% af sit papir. Det betyder, at vi i Europa nærmer os det mål, EPRC har sat for 2020 om, at vi skal genanvende 74% af al papir. (Kilde: Grakom.dk)

Men hvad bliver papiret egentligt genbrugt til?

Det siges, at papir kan genanvendes 7-10 gange. Ofte bliver papiret genbrugt til nyt papir, køkkenruller, toiletpapir og emballage. Og på denne måde sikrer man, at papiret får en længere levetid, hvilket betyder mindre spild.