Forskellige papirtyper – hvad er hvad?

Der findes et væld af forskellige papirtyper, og det kan derfor være svært at navigere rundt i hvilket papir, der skal bruges til hvad.

Vi mener, at det er væsentligt at have kendskab til de forskellige papirtyper, da de er afgørende for dit færdige resultat. Der findes 4 hovedfamilier indenfor papir, herunder offset, silk, gloss og karton.

Skrivevenligt offset papir

Ønsker du eksempelvis papir, hvorpå du kan skrive, er offset det helt rette valg. Offset papir suger blækket fra kuglepennen, og bliver derfor ikke tværet ud. Idet papiret suger farverne til sig, vil farverne på offset papir blive mørkere. Dette er noget du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at få printet på offset papir.

Populært silk papir i høj kvalitet

Vil du derimod gerne opnå et blankere resultat, er silk oplagt. Silk er bestrøget papir, som har en blød og glat overflade. Papirtypen anvendes eksempelvis til brochurer, løsblade eller lignende, hvor papirets kvalitet virkeligt trænger igennem via skarpe farver og god billedkvalitet. Dette er netop også derfor, at silk er så populært at anvende.

Fantastisk farvegengivelse med gloss papir

En anden type af blankt papir er gloss. Gloss er ligesom silk et bestrøget papir dog endnu blankere. Dette betyder også, at gloss er det bedste valg, hvis du ønsker at få mest muligt ud af dine billeder. Denne papirtype har en fantastisk farvegengivelse, men genskæret gør læsbarheden svær. Ønsker du derfor en papirtype, hvor farverne er skarpe, men læsbarheden er bedre, kan du med fordel vælge silk.

Kraftigt karton

Den sidste papirtype er karton. Karton kan anvendes til mange forskellige formål på grund af de mange forskellige versioner af papirtypen. Dog bliver karton ofte anvendt til postkort, da materialet er forholdsvis kraftigt, og kan fås med en skrivevenlig bagside.

Vil du vide mere?

Vil du gerne høre mere omkring papirtyper, eller hvilken type, der passer til din tryksag? Så kontakt os gerne. Vi glæder os til at høre fra dig.